Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada czekoladowa"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, przyprawę do piernika i kakao, dokładnie wymieszaj. Ciasto wylej na dużą blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 12 min w 200°C. Upieczony biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń papier. Ciasto zroluj.
Krem: masło zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone i miód, dokładnie wymieszaj.
Biszkopt rozwiń, rozsmaruj 3/4 kremu, zostawiając wolne brzegi. Delikatnie zwiń. Wierzch posmaruj pozostałym kremem mascarpone. Roladę udekoruj np. wiórkami kokosowymi i kolorową posypką.Źródło: Chwila dla Ciebie