Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe z serem w towarzystwie smazonej cebuli z pieczarkami.

Roladki drobiowe z serem w towarzystwie smazonej cebuli z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 2335

Dodano:

Odsłon: 131

Proste, szybkie danie na obiad, przygotowane z jednej tylko piersi kurczaka.

Składniki

  • 1 piers z kurczaka wystarczy z powodzeniem dla 3 osob :-)
  • 3 plastry zoltego sera
  • 2 cebule + 300 g pieczarek (uzylam brazowych)
  • 3 lyzki masla
  • 3 lyzki maki
  • Kucharek, pieprz czarny, papryka wedzona
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso dokladnie myjemy, osuszamy, kladziemy na plasko na desce. Mieso lekko przyciskamy otwarta dlonia i ostrym nozem kroimy pod dlonia cienki plaster. ten plaster miesa wyciagamy, a czynnosc powtarzamy na ile jest to mozliwe. Ja z 1 piersi kurczaka uzyskalam 5 cienkich plastrow miesa.
    Mieso rozkladamy i z obu stron posypujemy Kucharkiem, pieprzem i papryka wedzona, mozna dodac takze chili.
    Pieczarki i cebulke obieramy, myjemy, kroimy i smazymy na masle, posypujac znowu przyprawa warzywna.
    W tym czasie formujemy roladki. Do kazdej kladziemy pol plastra sera i zgrabnie zawijamy ( nie potrzeba wiazac ani spinac). Kazda roladke obtaczamy w mace.

    Cebulke z pieczarkami zgarniamy na brzeg patelni, a na wolnym miejscu kladziemy roladki, uzupelniajac maslo do smazenia.

    Patelnie poczatkowo przykrywamy pokrywa na kilka minut, nastepnie odkrywamy ja i smazymy roladki z obu stron jeszcze przez chwilke na zloty kolor.

    Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń