Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z kurczaka nadziewane brokułami"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 30
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 140
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 30
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 140
Składniki
Filety umyj, osusz i delikatnie ubij przez folię spożywczą. Posól je, lekko dopraw pieprzem i połóż na nie plasterki szynki i żółtego sera.
Brokuły sparz w posolonym wrzątku, przecedź przez sito, porozdzielaj na różyczki i odsącz. Połóż je na dwa kotlety. Na pozostałych kotletach poukładaj kawałki nektarynki.
Nafaszerowane mięso zwiń, dopraw przyprawą do kurczaka i przewiąż sznurkiem. Roladki smaż 10 minut na rozgrzanym oleju. Następnie przykryj je i duś jeszcze przez około 15 minut.
Kiedy będą już miękkie, wyjmij je i pokrój w plastry, a następnie ponakłuwaj na patyczki do szaszłyków.
Roladki wyłóż na półmisek, podlej powstałym w czasie pieczenia sosem i udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Na żywo