Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie na np.rodzinny obiad. Mała odmiana zwykłego schabowego.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 213
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 213
Składniki
Cebulę obrać ,pokroić w drobną kosteczkę .Pieczarki oczyścić ,posiekać.na patelni rozgrzać olej,przesmażyć przygotowane składniki.Oprószyć solą i pieprzem , wymieszać.
Mięso oczyścić ,umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem.Na środku każdego kotleta,wzdłuż ułożyć pieczarkowe nadzienie.Ciasno zwinąć roladki,obwiązać nicią kuchenną lub spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać olej.Jajko wbić do miseczki ,roztrzepać .Przygotowane roladki panierować w mące,jajku i bułce tartej.Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
Podawać z surówką i ziemniakami lub frytkami