Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z wędzonym łososiem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
Ciasto: do miski wsyp mąkę, szczyptę soli, wbij jajka i wlej wodę. Zmiksuj, by nie było grudek, odstaw na pół godziny. Porcjami wlewaj ciasto na dużą natłuszczoną patelnię i usmaż naleśniki. Odstaw, by placki ostygły.
Twarożek przełóż do miski, wsyp posiekany koperek. Dodaj sok z cytryny, szczyptę soli (niewiele, bo łosoś jest dosyć słony), wymieszaj.
Na desce rozłóż folię aluminiową, na tym rozłóż naleśniki, tworząc duży płat. Posmaruj je warstwą serka, a na to rozłóż płaty łososia. Zwiń mocno w rulon, owiń folią aluminiową i wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia potnij na plastry. Ułóż je na półmisku, udekoruj warzywami. Do ciasta możesz wsypać trochę natki.
Przepis przysłała Teresa Kropidłowska z Łęgu</strong>Źródło: Bella Relaks