Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was fenomenalny dodatek do dań głównych. Rolowane ziemniaczki purée w wafelku znakomicie pasują do dań z sosem. Są proste w przygotowaniu, więc na pewno zaskoczycie nimi swoją rodzinkę ;) Możemy je podawać opanierowane w bułce tartej lub bez. W każdej wersji są przepyszne ;)
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 168
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 389
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 235
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 168
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 389
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 235
Składniki
Ziemniaki gorące przeciskamy przez praskę (tak jak na kluski). Dodajemy masło i dokładnie mieszamy, aby się rozpuściło. Następnie dodajemy jajko, mleko, obie mąki i sól. Purée dokładnie mieszamy i smarujemy nim andruty. Zostawiamy na kilka minut, aby wafle mogły zmięknąć. Następnie zwijamy je tworząc roladkę i kroimy na plastry.
Takie ziemniaczki możemy opanierować z obu stron w jajku i bułce tartej lub pozostawić bez panierki. Smażymy je na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy odrazu po upieczeniu. Smacznego ;)