Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolowany schab z owocami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 66
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 993
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 344
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 66
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 993
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 344
Składniki
Obrane jabłka, cebulę i kajzerkę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, doprawić solą, pieprzem, goździkami i skórką, wymieszać.
Mięso rozciąć wzdłuż, natrzeć solą, rozłożyć farsz cebulowo-owocowy, zrolować, związać sznurkiem.
Roladę piec w brytfannie 90 minut w temp. 180°C, co jakiś czas obracając ją i polewając sokiem jabłkowym wymieszanym ze śmietaną.
Schab możesz podawać na ciepło udekorowany świeżymi ziołami (np. rozmarynem) i plasterkami pomarańczy.
<strong>: ok. 120 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium