Do góry

Zupy Przepis na:

Rozgrzewająca zupa z soczewicy

Rozgrzewająca zupa z soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2404

Dodano:

Odsłon: 3636

Bardzo lubię tą zupę ...

Składniki

  • soczewica (u mnie czerwona), u mnie opakowanie 350 g
  • Pierś kurczaka, 1 podwójna
  • cebula, 1 większa
  • marchewka, 1 większa
  • bulion cielęcy winiary, 2 kostki
  • sól.pieprz,wegeta,rozmaryn,ziele, listek do smaku,
  • masło, 1 łyżka
  • imbir, kawałek starty na tarce
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka włożyć masło zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę następnie dodać marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i pierś pokrojoną w kostkę.Chwilę podsmażyć zalać bulionem wsypać soczewicę,dodać przyprawy,gotować do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

capri 24 stycznia 2013 zupka wygląda pysznie i wędruje do ulubionych :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzik601 24 stycznia 2013 dziękuję za podpowiedź, super się zapowiada ta zupka i jak tylko zakończę walkę z grypą jelitową to ona ukoi mój zbolały brzuch :-)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatokaj 24 stycznia 2013 Nie trzeba jej moczyć i gotuje się szybciej niż groch.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzik601 24 stycznia 2013 nigdy nie robiłam nic z soczewicy, czy trzeba ją wcześniej namoczyć, czy gotuje się raczej jak groch łuskany?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń