Do góry

Przekąski Przepis na:

Rulony z szynki z musem z awokado

Rulony z szynki z musem z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 384 Ocena: 11083

Dodano:

Odsłon: 502

Pyszne i wspaniałe rulony z szynki na wieczór z przyjaciółmi, bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Delikatny, puszysty, a zarazem lekko pikantny mus awokado z jajkami owinięty ulubioną szynką, znikają z talerza w mgnieniu oka.

Składniki

  • 12 plastrów gotowanej szynki
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 owoc awokado
  • 1 czerwona cebula
  • 1 kopiasta łyżka majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 kopiasta łyżka drobno utartego żółtego sera
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka i rozcieramy je (najlepiej blenderem) z drobno posiekaną cebulą, miąższem awokado, żółtym serem, majonezem, sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu.

  2. Gdy mus będzie jednolity i puszysty, napełniamy nim białka, formując zgrabne kopczyki.

  3. Każdą połówkę owijamy plastrem szynki i wbijamy wykałaczkę na środku łączenia, a następnie układamy na talerzu. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń