Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 693
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 693
Składniki
Obierz jarzyny, zalej je wodą i gotuj pół godziny z pieprzem, zielem angielskim i imbirem. Posól w połowie gotowania. Gdy warzywa będą już zupełnie miękkie, wyjmij je z wywaru.
Spraw rybę i ewentualnie odfiletuj (będzie łatwiejsza do jedzenia, ale też będzie mniej efektownie wyglądać na półmisku). Do wywaru włóż rybę. Gotuj na malutkim ogniu do miękkości. Delikatnie wyjmij rybę i przełóż na półmisek. Trzymaj w cieple.
Dodaj do wywaru po rybie piwo i piernik. Gotuj 5 minut. Następnie zmiksuj. Trzymaj nadal na małym ogniu, dodając obrane migdały i rodzynki. Gdy sos jest odpowiednio gęsty, dopraw solą, pieprzem i gałką. Można też dodać łyżkę miodu i 2 łyżki masła. Podawaj rybę polaną sosem.Źródło: Olivia