Do góry

Przekąski Przepis na:

rybka pod cebulką

rybka pod cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3740

Dodano:

Odsłon: 10466

smaczna rybka

Składniki

  • 1 kg filetów rybnych
  • mąka
  • wegeta
  • 2 jajka
  • 1 kg cebuli
  • 2 małe przeciery pomidorowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rozmrozić, pokroić na małe kawałki, obsypać wegetą, obtoczyć w mące, potem w roztrzepanym jajku i ponownie w mące, smażyć na oleju z obu stron na złotoe, wyłożyć rybę na półmisek . Na dużej patelni dać olej, i pokrojoną w paski cebulę , zeszklić ja, dodać przecier pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie, przyprawić do smaku przyprawami, wyłożyć gorącą cebulę na ryby. Podawać na ciepło bądź zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 12 kwietnia 2011 Identyczną od pokoleń robię na wigilię ,ale nie tylko.Jest o wiele lepsza od ryby po grecku.Wtym przepisie przetestowałam już różne ryby,ale najlepszy jest jednak dorsz.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paulina82 09 marca 2011 WŁAŚNIE ZROBIŁAM NA OBIAD RYBKĘ Z TWOJEGO PRZEPISU JEST REWELACYJNA!!!!!!!!!!!!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 13 lutego 2011 odskocznia od rybki po grecku, do przetestowania:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

katarina9944 12 lutego 2011 bardzo smaczna jest taka rybka, u mnie tak wygląda "ryba po grecku" pzdr

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 12 lutego 2011 Fajne!
Alternatywa do ryby po grecku...ciekawe

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń