Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka pomidorowa po toskańsku

sałatka pomidorowa po toskańsku

Autor: camilla

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 36

Dodano: 05.11.2010

Odsłon: 16280

szybka i smaczna, mogłabym się nią zajadać codziennie

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. porwać ciabattę na kawałki i umieścić w blaszce. Polać oliwą i posypać oregano, koperkiem, rozmarynem i odrobiną soli. Wymieszać i włożyć blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 na 10min - aż ciabatta zbrązowieje. Odstawić do wystygnięcia

  2. Pokroić wszystkie pomidory i paprykę, przełożyć do miski. Dodać posiekaną bazylię i zmiażdżony czosnek. Polać oliwą z oliwek i octem winnym, posypać szczyptą soli i pieprzu

  3. Dodać kawałki ciabatty i dokładnie wymieszać - najlepiej rękoma, by ciabatta dobrze przeszła dresingiem :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń