Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z buraczków.Idealna do wołowiny,wątróbki itd.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 344
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 344
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Składniki
Buraki ugotować,obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Cebulę pokroić w drobną kostkę.Paprykę oczyścic ,pokroić wdłuż na 8-ki,a następnie w drobne paski.Zagotować ocet,olej,cukier,sól i gozdziki.Do gotującej zalewy wrzucić cebulę.Gotować 4 min,nastepnie dodać paprykę.Znów na 4 minuty.Dołożyć buraki,wszystko mymieszać i zagotować.Przekładać gorące do wyparzonych słoików,zakręcić i odsrawić,do góry dnem.Nie trzeba pasteryzować.Dobre już następnego dnia.Smacznego.