Sałatki Przepis na:
Sałatka z kapusty pekińskiej

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 3
Dodano: 15.01.2009
Odsłon: 2503
Smaczna, zdrowa, łatwa do zrobienia
Składniki
- kapusta pekińska średniej wielkości, słoiczek selera konserwowego, 5-6 jajek, majonez, śmietana, sól, pieprz do smaku
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
rozdzielić liście kapusty, opłukać i wysuszyć. Liście pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Wszstko wymieszać. Dodać seler konserwowy. Majonez, około 5-6 łyżek wymieszać z 3-4 łyżkami gęstej śmietany. Aby sałatka nie podeszła wodą, doprawiamy ją solą i pieprzem tuż przed podaniem. Również przed podaniem polewamy ją majonezem wymieszanym ze śmietaną. Sałatka smakuje doskonale jako dodatek do wędlin.
Komentarze do przepisu (1)

henryka 20 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
"brzmi " smakowicie,uwielbiam sałatki...0 Kto głosował? | Odpowiedz