Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w wykonaniu, bardzo sycąca sałatka do konsumowania z samym pieczywkiem. Lepiej smakuje jak się przegryzie.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
Składniki
Suszone pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Ser feta w niedużą kostkę - feta powinna być taka, która się nie rozpada. Pokrojony szczypiorek i migdały dodajemy do reszty. Całość mieszamy. Nie doprawiamy. Najlepiej smakuje po kilkunastu minutach. Więc śmiało można ją przygotować dużo wcześniej a nawet dzień wcześniej. Znam też wersję, iż migdały są lekko podsmażane na patelni. Ja jednak daję płatki prosto z pudełka. Smacznego.