Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i łatwa w wykonaniu sałatka ziemniaczana, która idealnie pasuje do grillowanego mięsiwa. Oczywiście podana w wersji maksymalnie odtłuszczonej:)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 381
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 182
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 381
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 182
Składniki
Ziemniaki i brokuła ugotowałam w lekko osolonej wodzie (w dwóch oddzielnych garnach- brokuł gotuje się szybciej). Cebule poszatkowałam w małe piórka i poddusiłam na patelni na wodzie- doprawiając solą i suszoną bazylią. Gdy cebula już całkowicie zmiękła odparowałam z patelni wodę i lekko przypaliłam cebulkę, by dała trochę aromatu.
Wszystkie składniki wymieszałam w dużym garze (fasolę wcześniej opłukałam z zalewy na sitku), doprawiłam świeżym koperkiem, majonezem oraz jogurtem i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszałam. Prosta i pyszna sałatka, na pewno jeszcze nieraz taka zrobię:)!