Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i łatwa w wykonaniu sałatka ziemniaczana, która idealnie pasuje do grillowanego mięsiwa. Oczywiście podana w wersji maksymalnie odtłuszczonej:)
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 61
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 138
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 393
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 252
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 61
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 138
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 393
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 252
Składniki
Ziemniaki i brokuła ugotowałam w lekko osolonej wodzie (w dwóch oddzielnych garnach- brokuł gotuje się szybciej). Cebule poszatkowałam w małe piórka i poddusiłam na patelni na wodzie- doprawiając solą i suszoną bazylią. Gdy cebula już całkowicie zmiękła odparowałam z patelni wodę i lekko przypaliłam cebulkę, by dała trochę aromatu.
Wszystkie składniki wymieszałam w dużym garze (fasolę wcześniej opłukałam z zalewy na sitku), doprawiłam świeżym koperkiem, majonezem oraz jogurtem i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszałam. Prosta i pyszna sałatka, na pewno jeszcze nieraz taka zrobię:)!