Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab faszerowany porem i żółtym serem

Schab faszerowany porem i żółtym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6048

Dodano:

Odsłon: 16254

Wspaniały smak przy małym nakładzie pracy :)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W plastrze schabu nacięłam kieszonkę, wypełniłam żółtym serem i posiekanym porem (biała część), zamknęłam kieszonkę wykałaczką i osoliłam. Obsmażyłam na oliwie przez 4 minuty z każdej strony. W naczyniu żaroodpornym ułożyłam obsmażone plastry schabu, zalałam pół litra bulionu z 6 cm pora i łyżką chrzanu. Piekłam w 190 stopniach przez godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń