Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla zwykłych schabowych.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 4912
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4605
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 71
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 399
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 4912
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4605
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 71
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 399
Składniki
Najpierw myjemy mięso, nacieramy dokładnie z dwóch stron czosnkiem, solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na jakieś 2 godziny.
Międzyczasie przygotowujemy nasz farsz. Cebulkę i pieczarki kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę, aż będzie szklista, następnie dodajemy pieczarki i smażymy aż odparuje woda z pieczarek. Gdy to już nastąpi dodajemy 3-4 czubate łyżeczki naszej ulubionej konfitury, w moim przypadku jest to konfitura z borówek. Całość jeszcze chwilkę smażymy, mieszając ze sobą. Przekładamy do miseczki i zostawiamy do wystygnięcia.
Po upływie dwóch godzin, mięso obsmażamy z dwóch stron, a następnie przekładamy do miski, najlepiej na ręcznik papierowy, w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu i ostygnięcia.
Rozwijamy nasze ciasto francuskie i układamy na nim nasze kotlety, może być w taki sposób, może wam będzie lepiej jakoś inaczej. (tak naprawdę schab może być w całości, ale ja akurat miałam kotlety).
Gdy już mamy mięsko, nakładamy na nim naszą "konfiturę" z borówek, pieczarek i cebulki.
zawijamy brzegi naszego ciasta i po wierzchu smarujemy rozkłóconym jajkiem, żeby się ładnie zarumieniło.
Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C, i pieczemy schab przez około 5 minut. Ja najbardziej lubię z pieczywem :)