Do góry

Desery Przepis na:

Semifreddo truskawkowo-jagodowe

Semifreddo truskawkowo-jagodowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 4162

Dodano:

Odsłon: 6424

Szybkie w przygotowaniu domowe lody z truskawkami, jagodami i pokruszonymi bezami. Idealne na panujące upały :)

Składniki

  • 300 ml śmietany 30 %
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 500 g truskawek
  • 150 g jagód
  • 100 g bez
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Połowę truskawek blendujemy na mus a pozostałe kroimy w kostkę. Bezy kruszymy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mus truskawkowy i dokładnie razem miksujemy. Dodajemy pokrojone truskawki, jagody oraz bezy i dokładnie całość mieszamy. Gotową masę przelewamy do keksówki o wymiarach ok. 8 x 21 cm wyłożonej folią spożywczą i zawijamy od góry jak paczuszkę. Mrozimy ok. 6 godzin. Wyjmujemy kilka minut przed podaniem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń