Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik migdałowo-czekoladowy"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
Masło rozpuść. Dodaj pokruszone ciastka, wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i masą ciasteczkową. Czekoladę mleczną i 3/4 gorzkiej posiekaj. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki wrzącej wody. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem i migdałowym, dodaj żelatynę.
Śmietanę ubij, dodaj do masy, wsyp czekoladę, 3/4 płatków migdałowych, wymieszaj. Masę wylej na spód, wyrównaj. Udekoruj startą czekoladą i płatkami migdałowymi.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień