Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z brzoskwiniami i serkami homogenizowanymi.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1344
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25257
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1344
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25257
Składniki
Biszkoptami wykładamy blaszkę, ja niekiedy uzyskiwałam podwójną warstwę biszkoptów. Przygotowujemy masę serową. Rozpuszczamy żelatynę zgodnie z instrukcją z opakowania (50ml zimnej wody i 100 ml wrzątku). Miksujemy ją z serkami i 50 ml syropu brzoskwiniowego i wylewamy na biszkopty. Schładzamy do stężenia. Przed całkowitym stężeniem lekko wciskamy brzoskwinie. Przygotowujemy galaretki w niecałej ilości wody zalecanej na opakowaniu (ok.700-800ml). Po ostudzeniu wylewamy ją na ciasto w ten sposób, aby nie przykryła całkiem brzoskwiń. Roztapiamy czekolady w kąpieli wodnej. Do tutki papierowej wlewamy czekoladę i dekorujemy pszczółkę. Wkładamy w każdą po dwa płatki migdałów robiąc skrzydła. Schładzamy.