Do góry

Desery Przepis na:

Sernik podwójnie czekoladowy z kokosową polewą

Sernik podwójnie czekoladowy z kokosową polewą

Autor:

Przepisów i artykułów: 341 Ocena: 3834

Dodano:

Odsłon: 1169

Sernik czekoladowy na cieście czekoladowym. Sernik z polewą śmietanowo-kokosową.Sernik bardzo pyszny.

Składniki

  • CIASTO CZEKOLADOWE:
  • -1 gorzka czekolada -1 mleczna czekolada -1 masło-250 g.
  • -1 szklanka cukru -5 jajek -300 g. mąki
  • -1 łyżka kakao -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA SEROWA : -1 kg. sera imperialu
  • -1 twaróg delikatny-350 g.- 5 jajek -2 białe czekolady
  • -100 ml. śmietanki 30 % -1 szklanka cukru -2 budynie śmietankowe
  • POLEWA KOKOSOWA:
  • -1 twaróg delikatny-350 g. -250 ml. śmietanki 30 %
  • -3/4 szklanki cukru pudru -100 g. kokosu
  • ESY-FLORESY: -1/2 gorzkiej czekolady
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto-Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową cukru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę cukru. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem, kakao i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. Podpiec w 175* ok.20 min.

  3. masa serowa-Czekolady roztopić w śmietance nad parą.Ostudzić do letniego, od czasu do czasu mieszając.Zmiksować żółtka z cukrem, potem serem.Dodać czekoladową śmietankę i zmiksować. Przesiać budynie i wmieszać. Na koniec domieszać ubite białka. Wylać na podpieczone ciasto.

  4. Piec 1 godz. w 150 *.

  5. polewa kokosowa-Zmiksować ser ze śmietanką i pudrem. Dodać kokos, wymieszać i rozłożyć na upieczony sernik.

  6. Piec jeszcze ok.30 w 175 *.

  7. Studzić w lekko uchylonych drzwiczkach.Po przestygnięciu polać roztopioną czekoladą nad parą w esy-floresy.
    Kroić aż stężeje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń