Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z białą czekoladą"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 344
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 344
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Składniki
Na sos malinowy wymieszaj 2 dag cukru ze skrobią kukurydzianą. Dodaj maliny, łyżeczkę soku z cytryny i 20 ml wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj kilka minut, wystudź, przetrzyj przez sito.
Herbatniki pokrusz, wymieszaj z rozpuszczonym masłem, wylep dno tortownicy. Ser ricotta zmiksuj ze zmielonym twarogiem i pozostałym cukrem. Dodaj jajka, łyżeczkę soku z cytryny i utarty rdzeń wanilii. Czekoladę rozpuść w podgrzanej kremówce. Wystudź, ubij na sztywno. Dodaj do masy serowej.
Masę przełóż do tortownicy. Polej dekoracyjnie sosem malinowym. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 170. Piecz w kąpieli wodnej ok. 40 min. Ostudź i wstaw do lodówki do stężenia.
12 porcji, czas ok. 80 min; porcja – 340 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety