Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowa tarta ze szpinakiem"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 69
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 193
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 69
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 193
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Składniki
Ze składników szybko zagnieść ciasto i wstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną formę. Ponakłuwać widelcem, piec 15 minut w temperaturze 180°C.
Na maśle zeszklić posiekany czosnek i cebulę. Dodać szpinak, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Chwilę smażyć wszystko razem i wyłożyć na podpieczoną tartę. Przy brzegach ułożyć plastry pomidorów, a pośrodku umieścić pokrojoną w kostkę fetę.
Jajka zmiksować ze śmietaną, doprawić. Zalać tartę. Piec 30 minut w temperaturze 175°C.
ok. 110 minutŹródło: Twoje Imperium