Do góry

Dania główne Przepis na:

Serowe racuchy ze śliwkami

Serowe racuchy ze śliwkami

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4349

Dodano: 29.07.2012

Odsłon: 42897

Delikatne placuszki serowe z kwaśnym musem śliwkowym doprawionym cynamonem.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oba rodzaje mąki połącz,dodaj serek i żółtka,a następnie ubitą pianę z białek.

  2. Śliwki umyj,osusz,przekrój i wydryluj,włóż do rondelka.Wlej sok pomarańczowy,dodaj skórkę z cytryny,oprósz cynamonem,oraz cukrem i cukrem waniliowym.Duś wszystko ok.5-7 minut na małym ogniu.Część śliwek odłóż,resztę zmiksuj.

  3. Z masy serowej usmaż na oleju złociste racuszki,odsącz z tłuszczu.Posyp cukrem pudrem i płatkami migdałów.Podawaj z musem i śliwkami.

  4. Do ciasta na racuchy można dodać starte na tarce jabłko lub gruszkę i dodać szczyptę cynamonu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń