Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na czekoladowym spodzie smakuje wybornie.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Wykonanie ciasta: Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao, wodę podgrzać do połączenia się składników. Następnie do letniej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać i dodać ubitą na sztywno pianę z 4 białek, lekko wymieszać łyżką. Wykonanie masy serowej: Ser zmielić, dodać cukier, masło, grysik, budyń, żółtka jajek dobrze utrzeć mikserem, dodać kilka kropel aromatu i ubitą pianę z białek, wymieszać łyżką. Ciemne ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, na górę wylać delikatnie masę serową, wyrównać. Piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około godzinę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.