Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy, wielki efekt
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 45
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 21
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 45
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 21
Składniki
Śliwki ubyć, pozbawić pestek, pokroić na czwórki.
Twaróg połączyć z olejem, mlekiem, 250 g mąki, proszkiem do pieczenia, 3/4 szklanki cukru, zapachem do ciast, zagnieść ciasto (ma wyjść wilgotne, odchodzące od ręki).
Z reszty mąki i cukru połączyć z cynamonem i zrobić kruszonkę.
Ciasto twarogowe wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę(ok. 25x40 cm), wyłożyć śliwki i pokryć je kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec przez 45 min. SMACZNEGO!