Do góry

Dania główne Przepis na:

Siekane kotlety drobiowe - pieczone

Siekane kotlety drobiowe - pieczone

Autor:

Przepisów i artykułów: 407 Ocena: 6309

Dodano:

Odsłon: 10074

Ta odsłona drobiowych kotletów wyjątkowo przypadła nam do gustu:). Są miękkie, delikatne w smaku, rozpływają się w ustach. Smażone będą równie smaczne.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 marchewki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety drobno siekamy. Marchew ścieramy na drobnych oczkach tarki, szczypiorek drobno kroimy.

  2. W misce łączymy ze sobą filety, szczypior, musztardę, marchew, jajka i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy po czubatej łyżce powstałej masy, formujemy płaskie, okrągłe kotlety. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 maja Pyszności :D, dotyczy to też wszystkich Twoich dzisiejszych przepisów, super :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń