Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie nadziewane"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 176
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 176
Składniki
Ryby opłucz i osusz, skrop połową soku z cytryny. Zamiast śledziowych tuszek możesz użyć płatów śledziowych, ale wtedy będziesz musiała je związać lub spiąć tak, aby w środku znalazło się nadzienie.
Cebulę obierz z łupin, przekrój na pół, a następnie posiekaj razem z natką pietruszki jak najdrobniej.
Każdą tuszkę wypełnij nadzieniem z cebuli i natki, dołóż po kawałku twardego masła. Następnie ryby obtocz w mące i usmaż z obu stron na oleju, pod koniec osól, przypraw pieprzem i skrop resztą soku z cytryny.
Podawaj od razu, gdy ryba jest jeszcze gorąca, udekorowaną plasterkami cytryny oraz gałązkami świeżej natki.
Smaczne są także smażone śledzie w cieście. Ciasto przygotujesz z 1 jajka, 3 łyżek mąki, 2 łyżek mleka, soli i pieprzu.
Filety śledziowe maczaj w cieście i od razu smaż na rozgrzanym oleju. Pamiętaj, że śledzie w cieście są bardziej kaloryczne.
<strong>: 25 minut. Porcja: 305 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie