Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w oleju "małosolne"

Śledzie w oleju małosolne

Autor: fafiatko

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 1546

Dodano: 27.03.2018

Odsłon: 7830

Tradycyjne śledzie z cebulą i pieprzem, dłużej odsalane

Składniki

  • śledzie filety ala matias ze słonej zalewy 5 szt
  • cebula - u mnie czerwona- jest łagodniejsza
  • pieprz- łyżka
  • olej 250 ml, u mnie rzepakowy i kropla oliwy.
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Polecam smaczniejszą i zdrowszą wersję śledzia- mniej słoną.

    Filety zalałam w misce wodą i trzymałam je przez noc w lodówce.
    Rano pokroiłam cebulę w kostkę a filety na kawałeczki.

  2. Pokrojone filety przełożyłam cebulą i posypałam pieprzem. Na koniec całość zalałam olejem i kroplą oliwy do smaku.
    Po paru godzinach powinny być idealne, ale po godzinie też są smaczne.

    Śledzie są idealne jako przekąska lub dodatek do sałatek.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (38)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 28 marca Uwielbiam śledzie <3 Każda wersja jest dla mnie <3 ;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 28 marca Emi kochana Ty jeszcze możesz patrzeć na śledzie hihi..coraz to w innej odsłonie podajesz...super:) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 27 marca fajny przepis, ja nie lubię jak śledzie są słone ;-) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 marca Drugi, Bryssska mnie wyprzedziła ;)

Dobrej nocy i niech śledzik będzie z nami xD
Odpowiedzi: 21 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń