Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety śledziowe z cebulką i świeżym koprem, doprawione olejem, po prostu pyszne.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 381
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 182
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 381
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 182
Składniki
Śledzie moczymy w dużej ilości zimnej wody, najlepiej całą noc, wtedy są najlepsze na sól.. Wyjmujemy z wody, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 2 cm kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, koper drobno siekamy. Wkładamy śledzie do słoika, posypujemy koprem i cebulą i tak warstwami. Śledzie układamy dość ciasno, ale nie ugniatamy. Zalewamy olejem który wypełni powstałe w słoju szczeliny. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się przegryzły.