Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, smaczne, domowe bułeczki z dodatkiem ziaren słonecznika...szczerze polecam!
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 44
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3643
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 465
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 197
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 44
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3643
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 465
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 197
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód i wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek mąki i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na ok. 10 min. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym słonecznik i wyrobić ciasto drożdżowe. Ciasto będzie dość luźne, ale nie należy dosypywać maki. Miskę przykryć i ustawić w ciepłym miejscu na ok. 65-70 min.
Następnie wyrośnięte ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt) i uformować bułeczki. Bułeczki przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić do napuszenia. Następnie posmarować jajem wymieszanym z mlekiem i posypać słonecznikiem.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!