Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażona pietruszka mojego męża.

Smażona pietruszka mojego męża.

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 339

Dodano:

Odsłon: 6524

Używam zamiast ziemniaków. Albo jako warzywko do obiadu.

Składniki

  • pietruszka duża, 4 szt.
  • koperek krojony, garść
  • olej, do smażenia
  • sól, do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myję dokładnie a właściwie odrapuję druciakiem pietruszki. Potem kroję na słupki o średnicy 1 cm i długości mniej więcej 5 cm.

  2. Następnie smażę je na oleju często mieszając żeby się nie przypaliły, ale dobrze usmażyły. Trwa to ok. 10 minut.

  3. Wykładam na półmisek. Solę, obsypuję szczodrze pokrojonym koperkiem.Pyszności. I do tego zdrowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 23 października 2015 no, to jest calkiem ciekawe, bo mnie zaciekawilo :-)) niebawem na pewno wyprobuje!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olina102 29 września 2011 Kuciku2 dziękuję za komplement. Staram się aby zdjęcie odzwierciedlało ...smak.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 29 września 2011 Ja pietruszkę piekę kiedy robię pieczone ziemniaki (kroję w podobnej wielkości kawałki) i polewam odrobiną oliwy z oliwek i solę. Też pyszne, a tłuszczu prawie nic. Zdjęcie super!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 26 września 2011 I w ten sposób poczciwa rosołowa pietruszka została rumianą frytką..:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alutka50 26 września 2011 Też tak robie, faktycznie pyszne a proste warzywko

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń