Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos czosnkowy

Sos czosnkowy

Autor: Monia1024

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 5

Dodano: 01.07.2011

Odsłon: 2083

Bardzo smaczny i szybki

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do śmietany dodajemy majonez i dobrze łączymy. Sos musi mieć dosyć gęstą konsystencję.

  2. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i solimy. Dodajemy posiekany pęczek koperku i dokładnie mieszamy. Można dodać koperek suszony.

  3. Do śmietany dodajemy majonez i dobrze łączymy. Sos musi mieć dosyć gęstą konsystencję.

  4. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i solimy. Dodajemy posiekany pęczek koperku i dokładnie mieszamy. Można dodać koperek suszony.

  5. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia na około 1 godzinkę i gotowe.

  6. Z tak przygotowanym sosem z dodatkiem kilku łyżeczek chrzanu można podać gotowane na twardo, przekrojone na pół jajka. Podaję go również do potraw z grilla, zapiekanek, skrzydełek z kurczaka nawet krakersów.

  7. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 20 września 2011 JA DO ŚMIETANY I MAJONEZU DODAJĘ JESZCZE NATURALNY JOGURT I DOSYĆ DUŻO PIEPRZU.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń