Do góry

Przetwory Przepis na:

Sos pomidorowy

Sos pomidorowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 9437

Dodano:

Odsłon: 504

Z kolorowych pomidorków koktajlowych

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyłam pomidory. wykorzystałam cherry, żółte gruszkowe i tak zwane czarne.
    Pomidorki koktajlowe mają bardzo cienką skórkę, więc wykorzystuje je w całości.

  2. Na dno garnka wlałam około pół centymetra wody, tak aby pomidory mogły się uparować i miały płyn zanim same go nie puszczą.
    Dodałam sól i całość zmalaksowałam.

  3. Sos przelałam do wyparzonych słoików i dla pewności jeszcze pasteryzowałam 20 minut. Z litra pomidorków powinno wyjść 4 słoiczki po 20 dag.

    Idealny do sosów warzywno mięsnych, makaronów i pizzy.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń