Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis dnia 2010-08-11
Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1818

Dodano:

Odsłon: 37000

Smakować i próbować.

Składniki

  • makaron spaghetti, paczka
  • pieczarki, 7 dużych szt.
  • czosnek, 4 ząbki
  • cebula, 1 średnia sztuka
  • oliwa z pestek winogron, 2 łyżki
  • sól i pieprz, po jednej łyżeczce
  • brokuł, cały
  • pomidory obrane bez skóry, 1 puszka
  • łopatka wieprzowa(zmielona), 1/2 kg
  • pietruszka, jedna nać
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na dużej patelni i oliwie podsmażyć mięso mielone ok. 5-6 min. Następnie dodając pieczarki, czosnek, cebulę dusić ok. 5-7 min. Pod koniec dodajemy obrane pomidory i dusimy jeszcze 2-3 minuty.

  2. Spaghetti ugotować jak podano na opakowaniu lub jak kto woli.

  3. Podobnie postępujemy z brokułem ale gotowanie nie może przekroczyć 5 minut.

  4. Można podawać drobno posypanym serem lub pietruszką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Manuela73 08 lipca 2010 Chociaż dopiero pora śniadania, to ja chętnie wsunęłabym talerz takiego spaghetti już o 6.38 :-) Piękne i smakowite!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Alicja_Tomasz 06 lipca 2010 proste szybkie niedrogie i PYSZNE !! KOCHAM wloska kuchnie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Brzoskwinka 05 lipca 2010 No no, jutro wszystkim zaserwuję, zdjęcie extra-pyszne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń