Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z rzodkiewki i kalarepki

Surówka z rzodkiewki i kalarepki

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 559

Dodano:

Odsłon: 7021

Surówka z rzodkiewki, kalarepki i kolorowych pomidorków jest bardzo smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu.

Składniki

  • 1 marchewka
  • 1 młoda kalarepka
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 jabłko
  • 10 dag kolorowych pomidorków koktajlowych
  • 5 dag ogórków meksykańskich
  • sos winegret
  • sól, pieprz, sok z cytryny
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kalarepkę i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Umyte rzodkiewki i obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.

  2. Ogórki meksykańskie i pomidorki koktajlowe umyć i pokroić. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić sosem winegret, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń