Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Świąteczne ciasteczka po 3. roku"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 348
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 348
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, żółtka, masła, cukru, kakao, cynamonu oraz wanilii i wstaw je do lodówki na około 2 godziny.
Po wyjęciu z lodówki ponownie zagnieć ciasto.
Rozwałkuj je i wycinaj foremkami dzwoneczki lub gwiazdeczki. W połowie ciastek wytnij w środku takie same tylko mniejsze kształty. Ciastka piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 15 min. 5. Gdy wypieki już ostygną, na ciastka bez dziurek nałóż polewę, a potem na wierzch połóż ciastka z wyciętymi kształtami. Na koniec wypełnij otworki polewą.Źródło: Mam dziecko