Do góry

Dania główne Przepis na:

Świąteczne zraziki z płatków ryżowych

Świąteczne zraziki z płatków ryżowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 2288 Ocena: 14364

Dodano:

Odsłon: 927

Wyborne i smaczne danie na Święta Bożego Narodzenia.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pieczarki oczyścić, pokroić razem z cebulą i przysmażyć na odrobinie oleju. Jedno jajko ugotować na twardo, ostudzić i pokroić. Płatki wrzucić na wrzącą wodę i gotować przez 3 minuty. Następnie dodać pokrojone jajko, jajko surowe, pieczarki, przyprawy do smaku i pokrojoną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać, formować podłużne zraziki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń