Do góry

Dania główne Przepis na:

sznycel wolowy w porach

sznycel wolowy w porach

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 349

Dodano:

Odsłon: 14687

latwe i malo pracochlonne danie

Składniki

  • sznycel wolowy, 4 sztuki
  • por, 1duzy
  • oliwa z oliwek, 1/2szklanki
  • sol,pieprz,cynamon.pimenton,, szczypta kazdego
  • SOS TERIYAKI, 1 lyzka
  • pasta wasabi, 1lyzeczka
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sznycel wolowy kroimy w paski,przyprawiamy i odstawiamy na dwie godziny w lodowce.Dadajemy mieso do rozgrzanej oliwy i dusimy do miekkosci,pod koniec dolewamy sos teriyaki oraz paste wasabi.Pora kroimy w slupki i blanszujemy.Mieso ukladamy na porze,dekorujemy grzybami mun.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gabriel13 24 stycznia 2010 zgadza się składniki muszą być takie jak w przepisie bo to bardzo ważne, ale jak się dobrze rozejrzeć to u nas można dostać już wiele nawet najbardziej ezgotycznych przypraw

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hubcio 24 stycznia 2010 Jagodko nie mozesz zrobic danej potrawy skoro nie masz skladnikow.... w innym przypadku to juz nie bedzie to.. a ciezko podrobic skaldniki oryginalne.. pozdrawiam;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 22 stycznia 2010 Hubciu ,świetny przepis,wprawdzie nie mam takich przypraw jakich uzywasz,ale wpróbuję.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hubcio 21 stycznia 2010 Kochani ja przyprawy przywoze zawsze ze swoich podrozy. ale mozecie je kupic w sklepie kuchnie swiata,tam tez sie czesto zaopotrzam.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 21 stycznia 2010 Fantastyczne - proste i nowy smak. Dołączam się do chóru pytającego o przyprawy, które są kluczem potrway.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 21 stycznia 2010 No właśnie, mam ten sam dylemat co Bożena58. Czekamy na odpowiedź.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 21 stycznia 2010 fajny przepis tylko skąd zdobyć oryginalną pastę wasabi, u nas w sprzedaży to tylko podróbka imitująca przwdziwe wasabi (mieszanka chrzanu, gorczycy,zielonego barwnika i przypraw)a do Japonii trochę daleko, nie wiem czy mozna też zdobyć pimenton (powstałą z hiszpańskiej wędzonej papryki,) napisz czy te podróby nie zaszkodza tak oryginalnemu przepisowi? A może wiesz gdzie oryginalne zdobyć w Polsce?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń