Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie nie może zabraknąć tego dania - chrupiący aromatyczny boczek i pyszne zielone szparagi.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9472
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2945
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6525
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9472
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2945
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6525
Składniki
Szparagi dokładnie opłukać, odłamać zdrewniałe końce, obrać na długości ok 1/3 od dołu (jeśli są bardzo młode i miękkie, można nie obierać). Główki odkroić na długości ok 1/3, odłożyć (dodajemy je później), resztę pędów przekroić na pół. Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, odsunąć na bok patelni. Na patelnię wrzucić szparagi, smażyć ok 5 minut, mieszając. Wrzucić główki, smażyć jeszcze 5 minut. Przed podaniem doprawić do smaku, wyłożyć na talerz, posypać parmezanem. Smacznego!