Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie nie może zabraknąć tego dania - chrupiący aromatyczny boczek i pyszne zielone szparagi.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 275
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3394
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1845
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29449
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 275
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3394
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1845
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29449
Składniki
Szparagi dokładnie opłukać, odłamać zdrewniałe końce, obrać na długości ok 1/3 od dołu (jeśli są bardzo młode i miękkie, można nie obierać). Główki odkroić na długości ok 1/3, odłożyć (dodajemy je później), resztę pędów przekroić na pół. Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, odsunąć na bok patelni. Na patelnię wrzucić szparagi, smażyć ok 5 minut, mieszając. Wrzucić główki, smażyć jeszcze 5 minut. Przed podaniem doprawić do smaku, wyłożyć na talerz, posypać parmezanem. Smacznego!