Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś zapraszam na pyszną i słodką przekąskę w klimacie jesiennym.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3734
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1279
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3734
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1279
Składniki
Do garnka o dużym dnie dajemy masło i rozpuszczamy na niewielkim ogniu. Następnie dodajemy pianki ,Wszystko podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia pianek, dodajemy barwnik, mieszamy. Ściagamy z ognia i dodajemy ryż, mieszamy dokładnie i chwilę studzimy.
następnie formujemy rękami kule, polecam posmarować ręce np olejem, wtedy kule lepiej się formują :)
Powstałe kule dekorujemy według własnego uznania. Z roztopionej czekolady robimy buźki
kawałek czekolady kroimy na małe kawałki, topimy końcówkę nad ogniem i przyklejamy tak by tworzył ogonek dyni.
Pisakiem robimy kłącza :)
I gotowe. Dynie powinny chwilę postać w temp pokojowej by wszystko się zsiadło :)
Gorąco polecam-jest to pyszna przekąska, idealna na imprezy czy na jesienne wieczory :)