Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś zapraszam na pyszną i słodką przekąskę w klimacie jesiennym.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4276
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 19400
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 559
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4276
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 19400
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 559
Składniki
Do garnka o dużym dnie dajemy masło i rozpuszczamy na niewielkim ogniu. Następnie dodajemy pianki ,Wszystko podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia pianek, dodajemy barwnik, mieszamy. Ściagamy z ognia i dodajemy ryż, mieszamy dokładnie i chwilę studzimy.
następnie formujemy rękami kule, polecam posmarować ręce np olejem, wtedy kule lepiej się formują :)
Powstałe kule dekorujemy według własnego uznania. Z roztopionej czekolady robimy buźki
kawałek czekolady kroimy na małe kawałki, topimy końcówkę nad ogniem i przyklejamy tak by tworzył ogonek dyni.
Pisakiem robimy kłącza :)
I gotowe. Dynie powinny chwilę postać w temp pokojowej by wszystko się zsiadło :)
Gorąco polecam-jest to pyszna przekąska, idealna na imprezy czy na jesienne wieczory :)