Do góry

Desery Przepis na:

Szybkie dynie z ryżu preparowanego i pianek-super przekąska halloween

Szybkie dynie z ryżu preparowanego i pianek-super przekąska halloween

Autor:

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 5536

Dodano:

Odsłon: 959

dziś zapraszam na pyszną i słodką przekąskę w klimacie jesiennym.

Składniki

  • *z podanych proporcji wyszło mi 16 sporych dyń
  • -100-110g ryżu preparowanego bezsmakowego
  • -ok 120g pianek marschmallows (najlepiej białych lub różowo białych)
  • -50g masła
  • -pomarańczowy barwnik spożywczy lub żółty i czerwony (po zmieszaniu wyjdzie pomarańczowy)
  • DODATKOWO -ok 50g czekolady deserowej -zielony wyciskany pisak spożywczy,lub lukier
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do garnka o dużym dnie dajemy masło i rozpuszczamy na niewielkim ogniu. Następnie dodajemy pianki ,Wszystko podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia pianek, dodajemy barwnik, mieszamy. Ściagamy z ognia i dodajemy ryż, mieszamy dokładnie i chwilę studzimy.

  2. następnie formujemy rękami kule, polecam posmarować ręce np olejem, wtedy kule lepiej się formują :)

  3. Powstałe kule dekorujemy według własnego uznania.

    Z roztopionej czekolady robimy buźki

  4. kawałek czekolady kroimy na małe kawałki, topimy końcówkę nad ogniem i przyklejamy tak by tworzył ogonek dyni.

  5. Pisakiem robimy kłącza :)

  6. I gotowe. Dynie powinny chwilę postać w temp pokojowej by wszystko się zsiadło :)

  7. Gorąco polecam-jest to pyszna przekąska, idealna na imprezy czy na jesienne wieczory :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń