Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja wędliny ,tym razem wersja z czosnkiem.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1254
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1692
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 69
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 476
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1254
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1692
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 69
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 476
Składniki
Szynkę płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek obieramy i kroimy w słupki. Szynkę nakłuwamy ,w miejsce nakłuć wciskamy czosnek. Szynkę obtaczamy w mieszance soli i majeranku ,owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Mięso przekładamy do szynkowaru i gotujemy w temperaturze 80°C przez 45 min. Następnie szynkowar schładzamy ,wstawiamy do lodówki na kolejne 24 godziny. Wędlina gotowa.