Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szyszki ryżowo-mleczne"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 297
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 297
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Masło stop w garnku na bardzo małym ogniu. Wsyp cukier, podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Zdejmij z palnika, intensywnie mieszając, powoli wsyp mleko w proszku.
Dolej odrobinę wody (2-3 łyżki), połącz (masa powinna być gęsta i powolutku spływać z trzepaczki). Stopniowo wsypuj ryż, mieszając.
Z ciepłej masy uformuj dłońmi szyszki, ostudź (szyszki należy formować od razu, bo masa szybko stygnie i twardnieje).Źródło: Chwila dla Ciebie