Do góry

Desery Przepis na:

Szyszki ryżowo-mleczne

Szyszki ryżowo-mleczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Szyszki ryżowo-mleczne"

Składniki

  • szklanka mleka w proszku
  • 13 dag masła
  • pół szklanki cukru
  • 8 dag ryżu preparowanego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Masło stop w garnku na bardzo małym ogniu. Wsyp cukier, podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Zdejmij z palnika, intensywnie mieszając, powoli wsyp mleko w proszku.

  2. Dolej odrobinę wody (2-3 łyżki), połącz (masa powinna być gęsta i powolutku spływać z trzepaczki). Stopniowo wsypuj ryż, mieszając.

  3. Z ciepłej masy uformuj dłońmi szyszki, ostudź (szyszki należy formować od razu, bo masa szybko stygnie i twardnieje).

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń