Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tapenada z zielonych oliwek"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 373
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 167
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 373
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 167
Składniki
Wszystkie wrzuć do blendera i zmiksuj je na pastę (jeżeli będzie zbyt gęsta, dodaj do niej jeszcze odrobinę oliwy).
Po przygotowaniu tapenadę przełóż do słoika lub nakrywanego pojemnika i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby smaki dobrze się połączyły.
Tapenadę z zielonych oliwek możesz podawać z chrupiącą bagietką lub jako dodatek do nachosów.
Pastę z oliwek możesz przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce przez około tydzień.Źródło: Świat kobiety