Do góry

Przekąski Przepis na:

Tarta ze szpinakiem, pomidorami i fetą

Przepis dnia 2015-03-12
Tarta ze szpinakiem, pomidorami i fetą

Autor: MP3-ka

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1523

Dodano: 10.03.2015

Odsłon: 11473

Szybkie, proste i pyszne danie, idealne na przystawkę, lub mały głód :)

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego, 200g szpinaku mrożonego lub świeżego
  • 200g sera feta, 1 duży pomidor, 1 cebula,
  • 1 łyżka kaparów, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie wykładamy na papier do pieczenia.
    Boki zawijamy.
    Szpinak rozmrażamy, odciskamy wodę.
    Rozdrobiony wykładamy na ciasto.
    Pomidory kroimy w plastry, cebulę cienko w koła.
    Czosnek drobno siekamy.
    Kolejno układamy:
    rozdrobniony ser, plastry pomidorów, cebulę,czosnek,
    posypujemy kaparami.
    Na koniec doprawiamy solą i pieprzem

    Tartę pieczemy ok 30minut, do zarumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń