Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża tilapia Global Fish dostępna jest m.in w Tesco, Biedronce czy auchan
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 89
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 196
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 89
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 196
Składniki
Kalmary oczyszczone kroimy w drobną kostkę. Podobnie krewetki. Siekamy czosnek i osobno zioła. Na dość mocno rozgrzanej patelni smażymy w niedużej ilości oleju czosnek, następ-nie po 10 sekundach dodajemy kalmary i krewetki. Równomiernie obsmażamy. Wlewamy wino i po 2-4 minutach dodajemy zioła i odciśniętą bułkę. Zdejmujemy z ognia. Farszem wypełniamy sprawioną i oczyszczoną tilapię uprzednio natartą solą, pie-przem i sokiem z cytryny. Smażymy zapakowaną w pergamin na oleju i średnim ogniu.