Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Beza znika w mig z talerza.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 360
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 360
Składniki
Składniki: -Białka - 6 szt -Cukier puder - 300 g -Mąka ziemniaczana - 1 łyżka -Ocet - 0,5 łyżki
Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywno. Dodawać po łyżce cukru cały czas ubijając. Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Blaszkę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Uformować dwa okrągłe placki. Można zrobić kilka bez do ozdoby. Suszyć w nagrzanym piekarniku w temp. 120 stopni przez pół godziny. Następnie w 100 stopniach przez 3 godziny.
Masa kawowa. Składniki: -Masło - 400 g -Cukier kryształ - 150 g -Żółtka - 5 szt -Mąka pszenna - 2 łyżki -Kawa rozpuszczalna - 4 łyżeczki -Spirytus - 2 łyżki. Sposób przygotowania: Żółtka zmiksować z cukrem, dodać mąkę i wymieszać. Kawę zalać szklanką wrzącej wody i lekko przestudzić, wlać do żółtek. Wymieszać. Postawić na kuchence i zagotować aż powstanie gęsty krem, wystudzić. Masło utrzeć, dodawać po łyżce kremu kawowego, cały czas ucierając. Pod koniec dodać spirytus. Bezy przełożyć kremem. SMACZNEGO!