Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort malinowy"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 358
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1054
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 358
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1054
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodawaj mąki wymieszane z proszkiem na przemian z żółtkami. Ciasto wylej na blaszkę 25x36 cm. Piecz ok. 25 min w 170°C. Ostudź, przekrój na dwa placki.
Mus: maliny (mogą być mrożone) podgrzej z cukrem i sokiem z cytryny. Dodaj żelatynę, gotuj minutę. Ostudź. Mus rozsmaruj na jednym cieście.
Śmietana: czekoladę stop z mlekiem, ostudź. Kremówkę ubij z zagęstnikami. Dodaj czekoladę, połącz. 1/3 masy rozsmaruj na musie malinowym. Przykryj drugim ciastem. Wierzch i boki udekoruj resztą śmietany, schłodź.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie