Do góry

Dania główne Przepis na:

Tort szpinakowy

Tort szpinakowy

Autor: dobrysmaczek

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 3

Dodano: 15.03.2012

Odsłon: 879

Pyszniutkie i lekkie na obiadek

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki(przepis chyba nie jest potrzebny). Szpinak włożyć do rondelka zalać smietaną i podgrzewać żeby się rozmroził i troche odparował, doprawić dwoma ząbkami roztartego czosnku, solą i pieprzem. Z pomidorów robimy sosik, wrzucamy do garnka i podgrzewamy, doprawiamy 2 ząbkami roztartego czosnku solą i pieprzem, można zmiksować, jeśli jest zbyt kwaśny to proponuję odrobinę śmietany lub szczyptę cukru.

  2. Talerz delikatnie smarujemy olejem i kładziemy pierwszy naleśnik następnie smarujemy szpinakiem i znów naleśnik i tak do skończenia składników., na otatni naleśnik można zetrzeć ser żólty(parmezan lub inny dostępny w domu). Podgrzać chwilkę w piekarniku żeby tort był ciepły.

  3. Kroić jak tort a sos pomidorowy nalać obok torcika.

  4. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń